FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: još uvijek ne znamo kakav je ekonomski i razvojni program HDZ-ove Vlade

KARLOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Saborski zastupnici i dužnosniciSocijaldemokratske stranke Hrvatske danas su na konferenciji zanovinare u Karlovcu rekli da ni devet mjeseci otkako je HDZ-ova vladana vlasti još uvijek ne znaju kakav je njezin ekonomski i razvojniprogram.
KARLOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Saborski zastupnici i dužnosnici Socijaldemokratske stranke Hrvatske danas su na konferenciji za novinare u Karlovcu rekli da ni devet mjeseci otkako je HDZ-ova vlada na vlasti još uvijek ne znaju kakav je njezin ekonomski i razvojni program.

Mato Crkvenac, Dragica Zgrebec, Davorko Vidović, Marija Lugarić i Mirjana Didović ocijenili su da je stand by aranžman s MMF-om štetan za Hrvatsku jednako kao što je štetno da je donesen potajice iako je vladina obaveza da ga prije potpisivanja raspravi u Hrvatskom saboru.

Na konferenciji za novinare, naslovljenoj "Idemo li u gospodarsku krizu", Dragica Zgrebec je izjavila da se prva točka Sanaderove jamstvene kartice iz izborne kampanje ne ostvaruje jer se porezne obveze ne smanjuju nego povećavaju.

Davorko Vidović je vladinu politiku prema mirovinama i umirovljenicima nazvao "politikom laganja zbog tri penzionerska glasa na kojima počiva ova vlast". Ustvrdio je da mirovine neće porasti ni jednu jedinu lipu, iako su mediji bombastično najavljivali rast od 4 posto.

"Riječ je o najobičnijem zakonskom usklađivanju mirovina koje se provodi već 12 godina", rekao je, uz ostalo, Vidović.

"HDZ-ova politika nema programa, nema zapošljavanja na infrastrukturi, nema poteza za rast izvoza, a uzima sredstva, namijenjena razvoju, za potrošnju i nerealizirana obećanja. Gospodarstvenici su sve zabrinutiji", ustvrdio je, uz ostalo, Crkvenac.

Govoreći o ponovnom formiranju Financijske policije, rekao je da posao kontrole mogu raditi inspektori porezne uprave. Po njegovim riječima, Financijska je policija "instrument političke odmazde", jer u svakom poduzeću "može rovariti bez obzira našla ili ne našla ništa, a to je opasno".

Crkvenac je ustvrdio kako je evidentna "površnost i nestručnost nove vlade". Jedan od posljednjih primjera imenovanje je osobe koja je vodila financije lokalnog kazališta na mjesto glavnog državnog rizničara, jer ju je, izjavio je Crkvenac, "Sanader upoznao negdje na splitskoj rivi". "Takva se osoba, koliko god bila spremna učiti, ne može nositi s MMF-om i, kako je kazao Crkvenac, "svjetskim maherima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙