FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Jelinčič osudio Ropovo ribarenje kao predizborni trik

LJUBLJANA,13. rujna(Hina) - Potez slovenskog premijera Antona Ropa,koji je u subotu s više ministara u svojoj vladi demonstrirao potporuribarima iz Pirana u sporu s njihovim hrvatskim kolegama, naišao je naosudu predsjednika Slovenske nacionalne stranke (SNS) ZmageJelinčiča.
LJUBLJANA,13. rujna(Hina) - Potez slovenskog premijera Antona Ropa, koji je u subotu s više ministara u svojoj vladi demonstrirao potporu ribarima iz Pirana u sporu s njihovim hrvatskim kolegama, naišao je na osudu predsjednika Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmage Jelinčiča.

Čelnik slovenskih nacionalista, poznat po radikalnim zahtjevima da se granica s Hrvatskom preseli na rijeku Mirnu ili na Rječinu, ocijenio je u ponedjeljak Ropov "lov na morske pse" jeftinim predizbornim potezom premijerovih liberalnih demokrata (LDS).

"Riječ je o predizbornom potezu LDS-a i nedopustivom poigravanju s biračima i ribarima kojima je more jedini izvor zarade", naveo je Jelinčič u izjavi za javnost.

Jelinčič tvrdi da je Rop "nesposoban riješiti granično pitanje" i da se udvara ribarima umjesto da stvar prepusti "nekom sposobnijem". Premijerove izjave da je spomenutim potezom u Piranskom zaljevu izrazio potporu ribarima znače podcjenjivanje javnosti, ocijenio je Jelinčič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙