FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOZANIC: HRVATSKO DRUŠTVO JE UMORNO

MARIJA BISTRICA, 12. rujna 2004. (Hina) - Nikakva politička moć ne možeugroziti hrvatske katolike prožete vjerom i krsnim zavjetom, poručioje u nedjelju nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić na 273.tradicionalnom zavjetnom hodočašću zagrebačke nadbiskupije u MarijiBistrici.
MARIJA BISTRICA, 12. rujna 2004. (Hina) - Nikakva politička moć ne može ugroziti hrvatske katolike prožete vjerom i krsnim zavjetom, poručio je u nedjelju nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić na 273. tradicionalnom zavjetnom hodočašću zagrebačke nadbiskupije u Mariji Bistrici.

U Hrvatskoj se u dubokim slojevima društva osjeća umor, upozorio je u propovijedi na misi na otvorenom, kardinal Bozanić i zapitao treba li nam umorna Hrvatska.

Po njegovim riječima neki bi željeli izbrisati pamćenje hrvatskom narodu, no o nama upravo svjedoči Božja nazočnost na ovom prostoru.

Obraćajući se mladeži kardinal Bozanić je naglasio kako nas mnogi žele modernizirati nudeći nam neko pomodarstvo. Vjera kakvu oni nude za napredak društva zapravo spaljuje crkvu, rekao je Bozanić i dodao kako neki pokušavaju različitim tržištima zabave zarobiti našu mladež.

Mladi, Crkva vas treba i voli kao navjestitelje vjere, poručio je Bozanić istaknuvši kako je Hrvatskoj potreban njihov nepotkupljivi govor i njihova stručnost.

Kardinal Bozanić je nazočne pozvao na molitvu za žrtve terorističkog napada u Beslanu u Sjevernoj Osetiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙