FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solin: Obilježen blagdan Male Gospe

SOLIN, 8. rujna 2004. (Hina) - Svečanom biskupskom misom koju jepredvodio koparski biskup Metod Pirih, u solinskom svetištu Gospe odotoka završeno je večeras cjelodnevno crkveno slavlje obilježavanjablagdana Male Gospe koje je okupilo mnoštvo vjernika iz cijeleSplitsko - dalmatinske županije i šire.
SOLIN, 8. rujna 2004. (Hina) - Svečanom biskupskom misom koju je predvodio koparski biskup Metod Pirih, u solinskom svetištu Gospe od otoka završeno je večeras cjelodnevno crkveno slavlje obilježavanja blagdana Male Gospe koje je okupilo mnoštvo vjernika iz cijele Splitsko - dalmatinske županije i šire.

Biskup Pirih u propovijedi je naglasio potrebu demografske obnove i jačanja obitelji kao središta društva.

Svečano blagdansko misno slavlje jutros je počelo procesijom kroz Solin u kojoj su uz mnogobrojne vjernike sudjelovali ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, župan splitsko - dalmatinski Kruno Peronja, te drugi predstavnici državne, županijske i gradskih vlasti Solina, Splita, Kaštela i drugih mjesta.

Središnju misu predvodio je splitsko - makarski nadbiskup Marin Barišić koji je, osvrnuvši se na poteškoće u odgoju i životu najmlađih, upozorio na sve veću pojavu nasilja i u školama, između samih učenika, ali i s nastavnicima i profesorima.

Nasilje je sve češće i na ulici, na stadionima, kazao je nadbiskup, a to je posljedica nepotpune pažnje koju dijete mora dobiti u svojemu domu. Stoga nam, poručio je, treba moralni zaokret prema kvalitetnijem ljudskom, kršćanskom svjedočenju, jer dobro ne smije biti zamijenjeno zlom, ni po koju cijenu.

Nadbiskup Barišić osvrnuo se i na tragediju u Beslanu u Sjevernoj Osetiji, kazavši kako nakon takvih događaja "stid pokriva naše lice, zato što smo ljudi".

U posljepodnevnim satima održana je i misa s blagoslovom djece, a slavlje na Gospinu otoku uveličali župni zborovi iz Solina, Vranjica, Klisa, Kučina, Mravinaca i splitskog Velog Varoša. Vjernici su, također, tijekom cijelog dana, sudjelovali u sakramentu pomirenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙