FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOR NAJAVILA NOVI ZAKON O BRANITELJIMA

ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosornajavila je u nedjelju da će se u petak na sjednici Vlade naći noviprijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ičlanova njihovih obitelji.
ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je u nedjelju da će se u petak na sjednici Vlade naći novi prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

"Ne mogu još ništa konkretnije reći o novom zakonu dok ga ne vide predstavnici Koordinacije udruga iz Domovinskog rata i udruge udovica, odnosno HVIDR-a", rekla je Kosor novinarima u zagrebačkom Parku Maksimir prije početka 1. Maksimirskih jeseni.

Zamoljena od novinara da prokomentira medijske napise po kojima je većina rješenja u novom zakonu o braniteljima preuzeta od njezina prethodnika Ivice Pančića, Kosor je rekla da ih ne komentira nikako, jer očito je da za taj zakon postoji veliko zanimanje i naravno da će vjerojatno biti i pokušaja da se ponovno stvori "nekakva bura" oko tog zakona.

"Međutim, ja sam sigurna da oni koji će pokušavati u tome neće uspjeti zbog toga što sve što radimo radimo uistinu u dogovoru s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata", navela je Kosor.

Naglasila je da je Vlada na početku mandata najavila da će to biti novi zakon u skladu s mogućnostima države.

Na novinarski upit "hoće li biti novca u proračunu za braniteljske mirovine i povlastice jer se opet prema medijskim tvrdnjama o tome treba pregovarati s ministrom Šukerom", Kosor je odgovorila da su takva pitanja temeljena na medijskim nagađanjima, pa da na njih ne može odgovarati.

Upitana tada ima li novca u proračunu za povlastice braniteljima, Kosor je rekla da odbija govoriti o povlasticama za branitelje već da može govoriti samo o zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dakle o pravima, a nikako o povlasticama.

Kosor je pozvala medije i političare da o tom zakonu raspravljaju dostojanstveno kao što to takav zakon i zaslužuje.

Dakle ne, ni medijska niti prepucavanja političara, nego rasprava koja će, vjerujem, na kraju završiti glasovanjem za zakon svih političkih opcija, poručila je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙