FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četekovac: Komemoracija žrtvama četničkog terora

ČETEKOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Na mjesnom groblju u Četekovcu uVirovitičko-podravskoj županiji danas je održan komemorativni skup uspomen na 24 žrtve četničkog terora, poginulih 4. rujna 1991. godineu selima Četekovac, Čojluk i Balinci.
ČETEKOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Na mjesnom groblju u Četekovcu u Virovitičko-podravskoj županiji danas je održan komemorativni skup u spomen na 24 žrtve četničkog terora, poginulih 4. rujna 1991. godine u selima Četekovac, Čojluk i Balinci.

Obilježavanje 13. obljetnice četekovačkog masakra počelo je, kao i svake godine, u 9,05 sati, točno u vrijeme kada je na ta sela pod Papukom 4. rujna 1991. godine počeo minobacački napad. Nakon napada četnici su ubili 22 civila i 2 policajaca.

Uz obitelji stradalih i predstavnika lokalne vlasti, vojske i policije vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Sabora Republike Hrvatske Vladimir Šeks, izaslanik Predsjednika Republike brigadni general Zvonko Peternel, potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i saborski zastupnici Josip Đakić, Mato Štimac i Anto Đapić.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks podsjetio je na krvavi rujan 1991. godine u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj i kazao kako je hrvatski narod platio ogroman danak u krvi. "To obvezuje sve nas jer te žrtve ne smiju biti uzaludne", naveo je Šeks.

Ministrica Jadranka Kosor naglasila je da je Hrvatska okrenuta budućnosti, ali da ove i sve žrtve Domovinskog rata nikada neće biti zaboravljene. "U Hrvatskoj je 140 masovnih grobnica, a na popisima je 1189 zatočenih i nestalih branitelja i civila", podsjetila je ministrica Kosor.

Nakon komemoracije u kapelici na groblju za žrtve je služena misa zadušnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙