FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLIN PLANIRA IZGRADITI BULEVAR ZVIJEZDA

BERLIN, 12. rujna 2004. (Hina/DPA) - Berlin planira Potsdamer Platz,gdje se svake godine održava Berlinski filmski festival, pretvoriti uBulevar zvijezda po uzoru na hollywoodski Walk of Fame (Šetališteslavnih).
BERLIN, 12. rujna 2004. (Hina/DPA) - Berlin planira Potsdamer Platz, gdje se svake godine održava Berlinski filmski festival, pretvoriti u Bulevar zvijezda po uzoru na hollywoodski Walk of Fame (Šetalište slavnih).

Na bulevaru bi bile postavljene zvijezde u čast filmskih i televizijskih glumaca i redatelja, živih i mrtvih. Među mnogima koji su uzeti u razmatranje je Marlene Dietrich, koja je rodom iz Berlina.

Čast da ima zvijezdu na Berlinskom bulevaru dobio bi i Emil Jannings, koji je s Dietrich glumio u "Plavom anđelu", Fritz Lang redatelj film "Metropolis" te Ernst Lubitsch poznat po hollywoodskim komedijama.

Poput Šetališta slavnih i berlinski bi bulevar slavio filmske umjetnike sa zvijezdama postavljenim u pločnik. Prva zvijezda bi bila postavljena na 55. Berlinskom filmskom festivalu u veljači iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙