FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Redatelj Michael Moore je odbio natjecati se sa svojim filmom, političkom bombom protiv američkog predsjednika Georgea W. Busha, na izboru za najbolji dokumentarni film sljedeće godine, jer ga želi prikazati na televiziji prije održavanja predsjedničkih izbora 22. studenoga. Moor je na svojoj web-stranici objavio da je za njega važnije, ako za to postoje najmanji izgledi, pokazati taj film milijunima Amerikanaca prije predsjedničkih izbora, nego dobiti još jednog Oscara za najbolji dokumentarni film. "Fahrenheit 9/11" je dobio Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu u svibnju i veliki je favorit za Oscara za najbolji dokumentarni film. Moor je ranije izjavio da će se natjecati za ovogodišnjeg Oscara za najbolji film te da ga neće zadovoljiti samo nagrada za najbolji dokumentarni film. Jedan od najoštrijih kritičara američkog društva i politike Georga W. Busha sada kaže da bi pravi Oscar za njega bio da aktualni predsjednik izgubi na izborima.

PEKING - Izgledi za lakše postizanje orgazma, te uopće bolji seks, potaknuli su više od 200 Kineskinja da se u pekinškoj bolnici prijave za testiranje "ženske Viagre", prenijela je kineska novinska agencija Xinhua. Tako veliki odaziv nagnao je sveučilišnu bolnicu da proširi broj ispitanica na 400, dodaje agencija koja bilježi da su "Kineskinje danas neovisnije i samosvjesnije i stoga polažu više na svoj seksualni život koji je dugo vremena bio tabu tema u kineskom društvu". Među volonterkama su žene u dvadesetim godinama te jedna 63-godišnja kućanica, iako su većina poslovne žene.

WASHINGTON - Američki vozači svake godine provode prosječno 46 sati, ili gotovo dva puna dana, zarobljeni u gužvama tijekom prometnih "špica", stoji u redovnom godišnjem izvješću prometnog instituta pri teksaškom sveučilištu A&M, objavljenom u utorak. Na temelju cestovnih podataka iz 2002. na saveznoj i razini pojedinih država, u izvješću se tvrdi da je prometno najzagušeniji grad Los Angeles, u kojem vozači u automobilima, koji stoje ili u najboljem slučaju gmize, provode čak 93 sata svake godine. U Washingtonu vozači godišnje stoje 67 sati, a u New Yorku 50.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙