FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski mediji dali veliki publicitet odluci Vrhovnog suda Hrvatske

SCG-SUD-LORABeogradski mediji dali veliki publicitet odluci Vrhovnog suda HrvatskeBeograd,20.kolovoza(Hina) - Beogradski tisak i elektronski mediji dalisu u petak veliki publicitet odluci Vrhovnog suda Hrvatske koji jeponištio presudu Županijskog suda u Splitu u slučaju Lora, odnosnoprihvatio žalbu državnog tužitelja i predmet vratio prvostupanjskomsudu na ponovno suđenje.
Beograd,20.kolovoza(Hina) - Beogradski tisak i elektronski mediji dali su u petak veliki publicitet odluci Vrhovnog suda Hrvatske koji je poništio presudu Županijskog suda u Splitu u slučaju Lora, odnosno prihvatio žalbu državnog tužitelja i predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.

Beogradski tisak ističe kako je "najviši sud Hrvatske odlučio da se nova rasprava mora održati pred potpuno izmjenjenim sudskim vijećem".

Vrhovni sud RH priopćio je u četvrtak da je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda kojom se oslobađaju osmorica optuženika, bivših vojnih policajaca, u tzv. slučaju Lora od optužbe za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Beogradski mediji iz obrazloženja Vrhovnog suda Hrvatske ističu da je sud u Splitu u ponovljenom postupku dužan iznijeti sve do sada izvedene dokaze, saslušati svjedoke s prebivalištem u Srbiji i utvrditi da li su svi ili neki od oštećenih bili civili.

Navodi se i da se "najveća zamjerka Vrhovnog suda odnosi na suca Županijskog suda u Splitu Slavka Lozinu, za koga tvrde da je neopravdano odbio veći broj dokaza, a prije svega zamjera mu se što nije saslušao svjedoke iz Srbije".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙