FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK: VLASNIK "BLIZANACA" TUŽIT ĆE SAUDIJSKU ARABIJU

NEW YORK, 10. rujna 2004. (Hina) - Lučke vlasti za područje New Yorka iNew Jerseya, u čijem je vlasništvu bio Svjetski trgovinski centar(WTC) u New Yorku, u petak su objavile da će protiv Saudijske Arabijepodnijeti sudsku tužbu radi štete koje su pretrpjele 11. rujna 2001.godine.
NEW YORK, 10. rujna 2004. (Hina) - Lučke vlasti za područje New Yorka i New Jerseya, u čijem je vlasništvu bio Svjetski trgovinski centar (WTC) u New Yorku, u petak su objavile da će protiv Saudijske Arabije podnijeti sudsku tužbu radi štete koje su pretrpjele 11. rujna 2001. godine.

Lučka uprava, državna agencija nadležna za luku na području saveznih država New York i New Jersey, navodi da su u terorističkim napadima kojima su srušeni njujorški Tornjevi blizanci poginula i 84 njena namještenika. "Mi imamo i odgovornost prema milijunima ljudi koji žive u regiji kao i prema našim dioničarima da iskoristimo svako pravno sredstvo kako bi nadoknadili štete koje smo pretrpjeli 11. rujna", navodi se u izjavi Lučkih vlasti.

Steve Coleman, glasnogovornik Lučkih vlasti nije želio reći zašto agencija za ono što se dogodilo smatra odgovornom Saudijsku Arabiju niti hoće li agencija još nekoga tužiti.

Lučke vlasti New Yorka i New Jerseya sudsku tužbu podnijele su u petak, samo jedan dan prije zastare, koja bi po zakonu nastupila nakon tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙