FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VESNA BALENOVIĆ IZBAČENA IZ SUDNICE ZBOG NEPOŠTIVANJA SUDA

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Zbog nepoštivanja suda bivšadjelatnica Ine Vesna Balenović danas je izbačena iz sudnicezagrebačkog Općinskog suda, gdje se vodi spor koji je zbog kleveteprotiv nje pokrenuo bivši potpredsjednik Vlade i Nadzornog odbora IneSlavko Linić.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Zbog nepoštivanja suda bivša djelatnica Ine Vesna Balenović danas je izbačena iz sudnice zagrebačkog Općinskog suda, gdje se vodi spor koji je zbog klevete protiv nje pokrenuo bivši potpredsjednik Vlade i Nadzornog odbora Ine Slavko Linić.

Na današnjem ročištu svjedočio je bivši direktor Ine Davor Štern, a Vesna Balenović je nezadovoljna što joj nije omogućeno govoriti prije nego što dođe na red za postavljanje pitanja svjedoku, ustvrdila da je sud korumpiran.

Tužena je osim toga povišenim tonom suđenje nazvala nakaradnim, nakon čega je sutkinja Ivana Kršul odredila da je se zbog nepoštivanja suda udalji iz sudnice.

No, izlazeći iz sudnice Balenović nije propustila priliku da naglasi kako glavni državni odvjetnik Mladen Bajić "mora u zatvor" te izrekne nekoliko riječi na račun Slavka Linića i sadašnjeg direktora Ine Tomislava Dragičevića. "Kad su tako dobri, trebali bi biti na čelu Mečelja", kazala je Balenović.

Nakon što je izašla iz sudnice rasprava je nastavljena, a sutkinja je za sljedeću raspravu pozvala novinare Novog lista Jagodu Marić i Roberta Franka, koji su prenijeli navode zbog kojih je Linić tužio Vesnu Balenović.

Prije incidenta Štern je ustvrdio kako ne zna ništa o navodnom kriminalu u Ini.

Linić je u tužbi naveo da je Vesna Balenović teško povrijedila njegovu čast i ugled iznoseći u javnosti neistinite tvrdnje da nije ništa poduzeo da se zaustave i procesuiraju kriminalne radnje u Ini te da je s njima povezan. Tvrdi da su na temelju provedenih internih kontrola utvrđene određene nezakonitosti te da su pokrenuti kazneni postupci i provedene organizacijske promjene u poduzeću.

Za duševne boli Linić u tužbi potražuje naknadu od 100 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙