FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U RIJECI SE GRADI NAJVEĆI TRGOVAČKI CENTAR U HRVATSKOJ

RIJEKA, 3. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici tvrtke "Policentro",investitora gradnje, kako tvrde, najvećeg trgovačkog centra uHrvatskoj, "WTC Shopping centra" u Rijeci, predstavili su danaspredstavnicima Grada Rijeke i novinstva dosadašnji tijek obavljenihradova i trenutačno stanje na gradilištu.
RIJEKA, 3. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici tvrtke "Policentro", investitora gradnje, kako tvrde, najvećeg trgovačkog centra u Hrvatskoj, "WTC Shopping centra" u Rijeci, predstavili su danas predstavnicima Grada Rijeke i novinstva dosadašnji tijek obavljenih radova i trenutačno stanje na gradilištu.

Koordinator projekta Sergio Inocenti izvjestio je da je do su sada izgrađene tri podzemne etaže te dio nadzemnih zgrada, odnosno oko 30 posto ukupno predviđenih radova.

Centar, ukupne površine 140.000 četvornih metara, čije je otvaranje predviđeno za prvu polovicu 2006. godine, bit će jedan od najmodernijih i najfunkcionalnijih višenamjenskih centara ne samo u Hrvatskoj već i u Europi, naglasio je Inocenti.

Smješten u gradskom predjelu Pećine, oko jedan kilometar od središta grada, centar će biti izgrađen na osam razina, a na tri podzemne bit će garaže. Na četiri nadzemne razine bit će 16 malih i srednjih trgovina i devet prostora velikih dimenzija, među kojima i hipermarket Coop od 8000 četvornih metara.

Na petoj razini bit će multipleks kino s 10 dvorana, restorani, fitness centri, kuglana i slično. I na nadzemnim etažama bit će parkirališni prostori te će u centru biti mjesta za ukupno 2.150 parkiranih automobila.

U sklopu centra bit će toranj s 15 katova namijenjen poslovnim uredima, kongresnim i konferencijskim aktivnostima.

Ukupna predviđena investicija u centar, čijim će se dovršenjem otvoriti 1300 novih radnih mjesta, je oko 150 milijuna eura.

Do sada su, kako je rečeni, prodani trgovački prostori za hipermarket, megastore odjeće, megastore obuće, megastore namještaja i proizvoda za kuću te megastore sportskih proizvoda.

Centar se počeo graditi još 1995. godine, a prvi investitori su nakon nekoliko godina odustali od projekta. Iskopana građevinska jama ostala je netaknuta nekoliko godina, nakon čega je u projekt ušla talijanska grupacija "Policentro". Oni su izvođenje radova predali tvrtci Rizzani de Echer iz Udina a koja je dio radova dala u podizvođenje hrvatskim tvrtkama GP Krk i Montmontaža. Radovi su ponovno pokrenuti ove godine a završetak građevinskih radova predivđen je za kraj 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙