FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU PONOVNO PROTIV IZRAELSKE POLITIKE NASELJAVANJA

KAIRO, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija (EU) je ponovila usrijedu u poruci Arapskoj ligi svoje odbijanje izraelske politikenaseljavanja na palestinskim područjima.
KAIRO, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija (EU) je ponovila u srijedu u poruci Arapskoj ligi svoje odbijanje izraelske politike naseljavanja na palestinskim područjima.

U toj poruci upućenoj glavnom tajniku Arapske lige Amr Musi, visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije Javier Solana "ponavlja stav EU o odbijanju izraelske politike naseljavanja".

EU je jako zabrinuta zbog planova izraelske vlade o širenju nekih naselja na Zapadnoj obali i oko istočnog Jeruzalema, rekao je glasnogovornik Lige Hosam Zaki.

U svojoj poruci Solana govori da je EU pozvala Izrael na poštivanje međunarodnog zakona i njegovih obveza u sklopu mirovnih smjernica, koje EU smatra temeljem rješenja izraelsko-palestinske krize.

Solana tvrdi Musi da će EU "poduzeti napore, preko Kvarteta (SAD, Rusija, EU i UN) ili izravnim kontaktima s Izraelom kako bi izvršila pritisak na Izrael da poštuje svoje obveze".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙