FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MILOŠEVIĆEVA OBRANA - NEUVJERLJIVA

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Strategija Miloševićeve obrane nazirese već u iskazu prvog svjedoka Smilje Avramov koja tvrdi da je srpskipredsjednik tijekom rata bio mirotvorac, angažiran na očuvanjuteritorijalnog integriteta bivše Jugoslavije, konstatira u razgovoruza Glas Amerike Judith Armatta iz Koalicije za međunarodno pravo.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Strategija Miloševićeve obrane nazire se već u iskazu prvog svjedoka Smilje Avramov koja tvrdi da je srpski predsjednik tijekom rata bio mirotvorac, angažiran na očuvanju teritorijalnog integriteta bivše Jugoslavije, konstatira u razgovoru za Glas Amerike Judith Armatta iz Koalicije za međunarodno pravo.

Prognozirajući da će obrana i dalje slijediti tu strategiju, Armatta ocjenjuje da je njezinim argumentima teško povjerovati, budući da su tijekom suđenja izneseni vrlo uvjerljivi dokazi o Miloševićevoj izravnoj ulozi u formuliranju i provođenju ratnih planova, posebno u uklanjanju nesrpskog stanovništva s teritorija u Hrvatskoj i BiH, koji su bili pod nadzorom srpskih snaga, prenosi VOA.

"Primjerice, u jednom od prisluškivanih razgovora čuje se kako Milošević kaže Radovanu Karadžiću - u rijeme kada su Slovenija i Hrvatska počele govoriti o odcjepljenju - 'pustit ćemo ih, rade baš onako kako smo predvidjeli'", ističe Armatta.

"Taj razgovor poništava Miloševićevu tvrdnju pred ICTY-jem da se isključivo zalagao za održanje Jugoslavije. Namjere su mu očigledno bile drugačije", zaključuje ona u razgovoru za postaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙