FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KANADSKI NOVINAR TAYLOR BIT ĆE MILOŠEVIĆEV SVJEDOK U VEZI SLUČAJA MEDAČKI DŽEP

ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Izdavač kanadskog časopisa "Espritde Corps", vojni analitičar i reporter s ratnih žarišta Scott Taylor utekstu za beogradski "Glas javnosti" piše da će kao svjedok kojeg supozvali Miloševićevi branitelji svjedočiti o događajima koje je naveou svojim knjigama "Osvjedočena hrabrost: kanadski mirovnjaci u ratu","Inat: prizori iz Srbije i sukoba na Kosovu" i "Dnevnik negrađanskograta", a tiču se neprijateljstava kojima su svjedočili kanadskivojnici koji su služili u Bosni i Hrvatskoj između 1992. do 1995.
ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Izdavač kanadskog časopisa "Esprit de Corps", vojni analitičar i reporter s ratnih žarišta Scott Taylor u tekstu za beogradski "Glas javnosti" piše da će kao svjedok kojeg su pozvali Miloševićevi branitelji svjedočiti o događajima koje je naveo u svojim knjigama "Osvjedočena hrabrost: kanadski mirovnjaci u ratu", "Inat: prizori iz Srbije i sukoba na Kosovu" i "Dnevnik negrađanskog rata", a tiču se neprijateljstava kojima su svjedočili kanadski vojnici koji su služili u Bosni i Hrvatskoj između 1992. do 1995.

Taylor u tekstu ističe da se prilikom njegova posjeta Scheveningenu Slobodan Milošević posebno zanimao za incident koji se dogodio u rujnu 1993. tijekom borbi u Medačkom džepu. "Kanadske postrojbe tada su zarobile hrvatske vojnike i službeno predale izvješće da su Hrvati počinili zločin nad srpskim stanovništvom, no većina se zločinaca nije pojavila u Haagu. Štoviše, jedan od odgovornih za taj masakr odigrao je, s blagoslovom NATO-a, glavnu ulogu u sukobu na Kosovu 1999.", piše Taylor.

Kanadski novinar piše da su ga Miloševićevi branitelji pozvali jer je u jesen 1996. "prvi objavio drugu stranu priče o Medačkom džepu". "Shvatio sam što je srž mog svjedočenja kada su me neki od kolega pitali zašto sam pristao sudjelovati u obrani čoveka optuženog za ratni zločin. Jednostavno ću braniti ono što sam napisao. Držim da bi svaki novinar srušio svoj kredibilitet kad bi, pod takvim okolnostima, odbio stati iza svojih izvješća", piše Taylor za beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙