FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA IPAK POKREĆE ISTRAGU OKO POKOLJA U ŠKOLI U BESLANU

MOSKVA, 10. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ruski parlament pokrenut ćeistragu o pokolju u školi u Beslanu u kojemu je poginulo više od 300talaca, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin, noanalitičari sumnjaju u to da će ona zadovoljiti sve koji optužujusigurnosne snage.
MOSKVA, 10. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ruski parlament pokrenut će istragu o pokolju u školi u Beslanu u kojemu je poginulo više od 300 talaca, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin, no analitičari sumnjaju u to da će ona zadovoljiti sve koji optužuju sigurnosne snage.

Ta je vijest potvrda da je Putin promijenio mišljenje, jer je ruski predsjednik početkom tjedna izjavio kako bi parlamentarna istraga mogla biti tek "politička predstava" i odbacio mogućnost javne istrage.

"Svi žele potpunu i objektivnu sliku svih tragičnih događaja povezanih s otmicom u Beslanu", rekao je Putin predsjedniku Vijeća federacije, gornjeg doma parlamenta, Sergeju Mironovu.

Taj će dom 20. rujna održati izvanrednu sjednicu kojom će početi istraga o tome kako je u osetijskom gradu došlo do toga da kao taoci bude uzeto više od tisuću djece i roditelja.

"Na sjednici moramo utemeljiti posebno povjerenstvo Vijeća federacije koje će istražiti sve događaje koji su doveli do tragedije u Beslanu", rekao je Mironov Putinu.

No analitičari sumnjaju u rezultate istrage, podsjećajući na Putinovu politiku gušenja ovlasti službenih tijela.

"Nijedna državna institucija neće moći provesti iscrpnu, neovisnu i objektivnu istragu kakva bi morala biti", smatra politička analitičarka Maša Lipman koja vjeruje da je Putin parlamentarnu istragu prihvatio samo zato da ublaži kritike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙