FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHROEDER: NEMA PREGOVORA S UBOJICAMA DJECE

BERLIN, 8. rujna 2004. (Hina/dpa) - Njemački kancelar GerhardSchroeder izjavio je u srijedu da se od Rusije ne može očekivati dapregovara s ubojicama djece, ali je ustrajao na tome da se mora naćipolitičko rješenje u Čečeniji.
BERLIN, 8. rujna 2004. (Hina/dpa) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder izjavio je u srijedu da se od Rusije ne može očekivati da pregovara s ubojicama djece, ali je ustrajao na tome da se mora naći političko rješenje u Čečeniji.

"Mogu li ljudi koji su odgovorni za ubojstvo bezbroj djece biti partneri na pregovorima?", upitao je je Schroeder u parlamentu.

To je bila njegova reakcija na masakar u školi u Rusiji prošlog petka u kojem je ubijeno 335 djece, roditelja i učitelja, a 705 je ranjeno prema ruskim službenim podacima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je bilo kakve razgovore s vodstvom čečenskih pobunjenika za koje su vjeruje da su odgovorni za taj napad.

Njemački kancelar, koji ima prijateljske odnose s Putinom, rekao je da se ne može dovesti u pitanje teritorijalni integritet Rusije ni u kakvim razgovorima oko budućnosti Čečenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙