FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK SJEVERNE OSETIJE NAJAVIO OSTAVKU VLADE

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Sjeverne Osetije AleksandarDžasohov obećao je u srijedu pred ogorčenim prosvjednicima da će vladate kavkaske rebublike za dva dana podnijeti ostavku zbog nedavnogpokolja u školi u Beslanu, ne preciziravši međutim kani li to i onosobno učiniti, javlja France presse.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Sjeverne Osetije Aleksandar Džasohov obećao je u srijedu pred ogorčenim prosvjednicima da će vlada te kavkaske rebublike za dva dana podnijeti ostavku zbog nedavnog pokolja u školi u Beslanu, ne preciziravši međutim kani li to i on osobno učiniti, javlja France presse.

"Za dva dana bit će potpisana odluka o ostavci vlade", objavio je Džasohov s balkona predsjedničke palače, ispred koje se okupilo tisuću prosvjednika tražeći njegovu ostavku zbog talačke krize u Beslanu koja je tragično završila s 336 mrtvih, od čega su polovica djeca.

U međuvremenu, osam međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava osudilo je u srijedu tragične događaje u Beslanu, optuživši rusku vladu da pokušava prikriti istinu o tom krvavom incidentu.

U priopćenju objavljenom u Londonu, organizacije među kojima su Amnesty International, Human Rights Watch i Ruski pokret za ljudska prava, otmicu u Beslanu ocjenjuju kao "napad na temeljno pravo: pravo na život".

Humanitarci izražavaju također zabrinutost zbog činjenice što ruske vlasti prikrivaju težinu krize, među ostalim i objavom netočnih podataka o broju talaca, te pozivaju Kremlj da provede detaljnu istragu o nesretnim događajima.

Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell predložio je pak u srijedu europskim čelnicima da idući utorak, 14. rujna, sve škole u Europskoj uniji, zajedno s Europskim parlamentom, točno u podne minutom šutnje odaju počast nedužnim žrtvama iz Beslana.

Slovačka vlada odlučila je i konkretno pomoći, objavivši u srijedu da će Rusiji poslati 38.000 eura namijenjenih obnovi škole u Beslanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙