FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SPLIT - TRANZITNA POSTAJA NA PUTU KRIJUMČARENJA BIJELOG ROBLJA U ITALIJU?

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Pred Specijalnim sudom u Beogradubit će u ponedeljak otvorena nova glavna rasprava o krijumčarenju ženaiz Srbije preko Hrvatske u Italiju s lažnim hrvatskim osobnimiskaznicama, izvješćuje beogradske "Večernje novosti".
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Pred Specijalnim sudom u Beogradu bit će u ponedeljak otvorena nova glavna rasprava o krijumčarenju žena iz Srbije preko Hrvatske u Italiju s lažnim hrvatskim osobnim iskaznicama, izvješćuje beogradske "Večernje novosti".

Pred tročlanim sudskim vijećem kojem predsjedava sudac Milimir Lukić, započet će suđenje desetočlanoj skupini koje optužnica tereti za zločinačko udruživanje i trgovinu ljudima, a na optuženičkoj klupi naći će se Dimče Kimov, Miodrag Stošić, Dušan Šaponjić, Miodrag Nakomčić, Miodrag Milenković, Tiosav Vasiljević, Vladimir Lukić i Saša Stojković, dok je organizator skupine Dejan Stošić u bijegu.

Prema tvrdnji Specijalnog tužiteljstva, prenosi list, ta je skupina prebacivala djevojke iz Srbije preko Hrvatske u sjevernu Italiju gdje su ih prisiljavali na prostituciju, a Lukića i Stojkovića tereti se i da su jednu od djevojaka tražili da promijeni iskaz u policiji kojim je teretila čitavu skupinu.

Ooptuženi su mamili djevojke pričama o boljem životu i velikoj zaradi u talijanskim kafićima i restoranima i unaprijed im uzimali po 500 eura za "troškove prijevoza". "Iz Srbije djevojke su odlazile u Split, gdje ih je dočekivao Dejan Stošić, uzimao im putovnice i u zamjenu davao lažne hrvatske osobne iskaznice", prenosi beogradski list navode iz optužnice.

Do Italije su djevojke prebacivane brodom, a završavale su okolici Venecije gdje su prisiljavane na prostituciju, a u slučaju bijega, uz srpsku, progonila ih je i albanska i ruska mafija, istaknuto je u optužnici.

Riječ je o drugom po redu suđenju za trgovinu ljudima, primjećuju "Večernje novosti", napominjući da je sudsko vijeće u istom sastavu prije nekoliko mjeseci vodilo i postupak protiv Pakistanca Mulazama Huseina Shaha i nekoliko državljana SCG-a, koji su zatim oslobođeni krivnje zbog nedostatka dokaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙