FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"GAVRILOVIĆ" OTVORIO REPRO-CENTAR STANCI

PETRINJA, 9. rujna 2004. (Hina) - Mesna industrija Gavrilović otvorilaje danas najmoderniji Reprodukcijski centar za uzgoj svinja Stanci,investiciju vrijednu 2 milijuna eura.
PETRINJA, 9. rujna 2004. (Hina) - Mesna industrija Gavrilović otvorila je danas najmoderniji Reprodukcijski centar za uzgoj svinja Stanci, investiciju vrijednu 2 milijuna eura.

Novi Reprodukcijski centar otvorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, kao osobni izaslanik predsjednika hrvatske Vlade dr. Ive Sanadera, u nazočnosti predstavnika međunarodnih organizacija, županijske i lokalne vlasti.

Čestitajući obitelji Gavrilović na obnovi mesne industrije Gavrilović u Petrinji i na vraćanju međunarodnog ugleda te mesne industrije ministar Čobanković je istaknuo da obitelj Gavrilović i njegovi djelatnici mogu biti uzor i drugim hrvatskim proizvođačima i prerađivačima kako se u vrlo teškim gospodarskim uvjetima može obnoviti vlastita proizvodnja i otvoriti repro-centar izgrađen po najvišim europskim standardima.

U repro-centru, koji spada među najmodernije u Europi, godišnje će se proizvoditi 11.000 svinja, od kojih će se oko 1.500 izdvojiti za dalji reprodukcijski ciklus.

Ministar Čobanković je istaknuo da Hrvatska trenutno ne proizvodi dovoljno mesa za vlastite potrebe i da je samodostatnost proizvodnje mesa oko 87 posto, a ove godine bit će i manja.

Posebno je ukazao na veliki značaj što će Gavrilović ponovno pokrenuti kooperacijsku suradnju i proizvodnju s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na petrinjskom području i području Banovine. Naglasio je da će odnos Gavrilovića s poljoprivrednim domaćinstvima na petrinjskom području pridonijeti sređivanju tržišta, čestitajući također Đuri Gavriloviću i na velikom doprinosu poboljšanju kvalitete mesnih proizvoda koji su na najvišim europskim standardima.

Na otvaranju repro-centra Stanci obitelji Gavrilović i djelatnicima čestitala je i zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Odbora za Jugoistočnu Europu Doris Pack koja je rekla da je Gavrilović već odavno u Europi i da je usvojio najviše europske standarde proizvodnje i kvalitete.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je da Gavrilović zaslužuje svaku potporu u razvojnoj viziji rekavši da je to jedini način da se smanji uvoz mesa i mesnih proizvoda u Hrvatskoj te da Hrvatska stvori prepoznatljive i konkurentne mesne proizvode u Europi.

(Hina) xmalj yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙