FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

12. MEĐUNARODNI SAJAM U GUDOVCU OD 3. DO 5. RUJNA

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Na 12. međunarodnom stočarskom igospodarskom sajmu koji će se održati od 3. do 5. rujna u Gudovcupokraj Bjelovara predstavit će se rekordan broj izlagača - njih oko300, što je 15 posto više nego lani, izjavio je na današnjojkonferenciji za novinare u Zagrebu direktor Sajma Zlatko Salaj.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Na 12. međunarodnom stočarskom i gospodarskom sajmu koji će se održati od 3. do 5. rujna u Gudovcu pokraj Bjelovara predstavit će se rekordan broj izlagača - njih oko 300, što je 15 posto više nego lani, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu direktor Sajma Zlatko Salaj.

Dodao je kako je lani Sajam posjetilo 50 tisuća posjetitelja, a očekuje se da će ove godine njihov broj biti veći.

Na najvećoj državnoj manifestaciji takve vrste, na više od 19 tisuća četvornih metara, bit će izloženo 500 grla najkvalitetnije stoke, krava, bikova, svinja, koza, ovaca i konja.

U gospodarskom dijelu izložbe predstavit će se gospodarstvenici iz 18 županija i izravni strani izlagači iz 9 zemalja. Svoju ponudu i mogućnosti posebno će, u petak 3. rujna, predstaviti Nizozemska.

Tijekom Sajma održat će se tradicionalna aukcija junica, prvi put aukcija matica pčela, proglašenje traktora godine i najboljeg orača u državi te brojne specijalizirane i grupne izložbe. U stručnom dijelu Sajma bit će održano 11 okruglih stolova iz područja svinjogojstva, govedarstva, konjogojstva, ekološkoj proizvodnji, pčelarstva, zadrugarstva i poduzetništva.

Organizator manifestacije je Bjelovarski sajam i Hrvatski stočarski centar, suorganizatori Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar i HGK županijska komora Bjelovar i Obrtnička komora, dok je generalni sponzor mliječna industrija Lura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙