FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina beogradskih medija prenijela informaciju o rušenju spomenika Budaku

SCG-HRVATSKA-BUDAKVećina beogradskih medija prenijela informaciju o rušenju spomenika BudakuBeograd,27.kolovoza 2004.(Hina) - Većina beogradskih elektronskihmedija prenijela je danas agencijske informacije o odluci hrvatskevlade da se uklone spomen-obilježja Mili Budaku u Sv. Roku i JuriFrancetiću u Slunju, te izjave hrvatkih čelnika o tome, uz naglasak daje njihovo postavljanje štetilo ugledu i interesima Hrvatske .
Beograd,27.kolovoza 2004.(Hina) - Većina beogradskih elektronskih medija prenijela je danas agencijske informacije o odluci hrvatske vlade da se uklone spomen-obilježja Mili Budaku u Sv. Roku i Juri Francetiću u Slunju, te izjave hrvatkih čelnika o tome, uz naglasak da je njihovo postavljanje štetilo ugledu i interesima Hrvatske .

U drugom dnevniku srpska nacionalna televizija (RTS) dala je izvješće svoga dopisnika iz Zagreba o uklanjanju tih spomen-obilježja u kojoj je citiran hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je istaknuo da su oni morali biti uklonjeni .

Ista TV postaja, u vijestima koje su u 14 sati u petak realizirane iz studija u Novom Sadu , istaknula je riječi hrvatskog premijera Ive Sanadera "da vlada neće dozvoliti da je neko vraća u prošlost".

"Objašnjavajući razloge uklanjanja spomenika Mili Budaku i Juri Francetiću, Sanader je rekao da će Hrvatska sve svoje kapacitete usmjeriti prema budućnosti", prenosi ta TV postaja informaciju beogradske agencije Fonet.

Tu informaciju prenijeli su i radio i televizija B 92, kao i izjavu predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙