FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U NAPADU KOD AUSTRALSKOG VELEPOSLANSTVA U DŽAKARTI 7 MRTVIH

ZAGREB/DŽAKARTA, 9. rujna 2004. (Hina) - Najmanje sedam osoba jepoginulo, a gotovo stotinu ih je ranjeno u četvrtak u napadu bombomkod australskog veleposlanstva u Džakarti, pokazuju najnoviji bolničkipodaci.
ZAGREB/DŽAKARTA, 9. rujna 2004. (Hina) - Najmanje sedam osoba je poginulo, a gotovo stotinu ih je ranjeno u četvrtak u napadu bombom kod australskog veleposlanstva u Džakarti, pokazuju najnoviji bolnički podaci.

U Metropolitanskom medicinskom centru (MMC) primljeno je najmanje 99 ranjenika te tijela četiriju poginulih, dok su u bolnicu Ciptomangunkusumo upućeni posmrtni ostaci triju osoba.

Načelnik indonezijske policije Da'i Bachtiar prilikom posjeta poprištu događaja rekao je kako napad sliči onima izvedenim na Baliju (202 mrtva u listopadu 2002. godine) i pred američkim hotelom Marriott u Džakarti (12 poginulih u kolovozu 2003.).

"Način izvedbe napada gotovo je istovjetan napadima na Marriott i Bali", rekao je, dodavši kako istraga zasad ukazuje na vjerojatnost da je u pitanju bio automobil-bomba "jer je na mjestu eksplozije bilo mnogo dijelova automobila". Zasad se ne zna je li napad izveo bombaš samoubojica.

Indonezijska predsjednica Megawati Sukarnoputri uoči povratka u Džakartu iz Bruneja, gdje je nazočila kraljevskom vjenčanju, poručila je kako će vlada poduzeti sve kako bi uhvatila počinitelje napada.

Susjedni Filipini su osudili napad i podigli stupanj pripravnosti svojih snaga sigurnosti.

"Osuđujemo taj nasilni čin, a za napad na nedužne građane ne može postojati opravdanje", rekao je glasnogovornik filipinske predsjednice Ignacio Bunye, dodavši kako su snage sigurnosti uvele "posebne mjere opreza kako se sličan incident ne bi dogodio" na Filipinima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙