FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALIJA PONUDILA RUSIJI POMOĆ U BORBI PROTIV TERORIZMA

SYDNEY, 5. rujna 2004. (Hina/dpa) - Australija je u nedjelju ponudilada nakon tragedije opsade škole u Beslanu ruskim vlastima pošalje upomoć tim policijskih stručnjaka za terorizam.
SYDNEY, 5. rujna 2004. (Hina/dpa) - Australija je u nedjelju ponudila da nakon tragedije opsade škole u Beslanu ruskim vlastima pošalje u pomoć tim policijskih stručnjaka za terorizam.

Premijer John Howard poslao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu poruku s izrazima sućuti i konkretnom ponudom pomoći.

"Mislim da je važno biti spreman ponuditi pomoć i znam da ruska pravoslavna zajednica u Australiji prikuplja sredstva i pomoć", navodi se u Howardovoj poruci Putinu.

Šef oporbe u australskom parlamentu, laburistički političar Mark Latham, ocijenio je da su počinitelji terorističkog udara na školu u Belsanu "neljudi".

"Ljudi koji su to učinili zaslužuju da trunu u paklu", rekao je Latham. "Kad netko za ostvarenje svojih ciljeva koristi i škodi djeci, onda je po mom mišljenju izgubio pravo da ga se tretira kao pravo ljudsko biće, prešao je u jednu drugu kategoriju koja zaslužuju apsolutan prijezir i osudu", rekao je Latham.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙