FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALIJA BI SE MOGLA NAĆI NA UDARU TERORIZMA

CANBERRA, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Australija bi tijekomizborne kampanje, za parlamentarne izbore najavljene 9. listopada,mogla postati metom terorističkog napada kakav je pogodio Madrid,ocijenio je u utorak stručnjak za terorizam.
CANBERRA, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Australija bi tijekom izborne kampanje, za parlamentarne izbore najavljene 9. listopada, mogla postati metom terorističkog napada kakav je pogodio Madrid, ocijenio je u utorak stručnjak za terorizam.

Naime, bivši američki šef odjela za borbu protiv terorizma Richard Clarke uspoređuje Australiju sa Španjolskom, jer su vlast i oporba oštro podijeljene oko pitanja Iraka.

"Australija podsjeća na španjolski slučaj gdje vlast zagovara i sudjeluje u operacijama u Iraku dok druga strana bučno zagovara povlačenje vojnika iz Iraka", objašnjava Clarke.

Australski konzervativni premijer John Howard i oporbeni laburistički vođa Mark Latham sukobili su se oko uloge Australije u Iraku. Dok je Howard više nego odlučan da australske trupe ostanu u Iraku, Latham poručuje da će, ako pobijedi na izborima, do Božića vratiti kući 850 australskih vojnika.

Clarke smatra da je teroristički napad u Madridu uvelike utjecao na ishod izbora, pa bi, kako, pretpostavlja, Al-Qaida, ili njoj srodne skupine, mogle pokušati to izvesti i u Australiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙