FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križevci: Apostolski nuncij predvodio misu na blagdan sv. Marka Križevčanina

KRIŽEVCI, 7. rujna 2004. (Hina) - Apostolski nuncij Francisco JavierLozano predvodio je danas misno slavlje u Križevcima u spomen nazaštitnika Koprivničko-križevačke županije - sv. Marka Križevčanina idevetu obljetnicu njegove kanonizacije.
KRIŽEVCI, 7. rujna 2004. (Hina) - Apostolski nuncij Francisco Javier Lozano predvodio je danas misno slavlje u Križevcima u spomen na zaštitnika Koprivničko-križevačke županije - sv. Marka Križevčanina i devetu obljetnicu njegove kanonizacije.

Misu na otvorenom, u nazočnosti više od dvije tisuće ljudi, pred crkvom svetoga Marka na križevačkom Gornjem gradu predvodio je apostolski nuncij zajedno s križevačkim župnikom Ivanom Žufikom i svećenicima križevačkoga dekanata.

U propovijedi nuncij je podsjetio na sv. Marka Križevčanina koji je kao mučenik stradao na današnji dan 1619. u slovačkom gradu Košicama jer se nije htio odreći katoličke vjere.

Spomenuo je i druge hrvatske mučenike, među kojima mučenika našega doba bl. Alojzija Stepinca, napomenuvši da su oni učvrstili kršćanstvo na ovim prostorima i postali obilježje vjere u Hrvata.

"Dobri kršćani i danas moraju biti mučenicima svoje vjere za dobrobit čovjeka, svoje obitelji, svoga grada, domovine i crkve", poručio je apostolski nuncij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙