FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

makarska: hodočašćem u vepricu obilježen blagdan male gospe

MAKARSKA, 8. rujna 2004. (Hina) - Sutrašnji blagdan Male Gospe namakarskom primorju obilježen je danas velikim hodočašćem vjernika usvetištu Majke Božje u Vepricu kod Makarske.
MAKARSKA, 8. rujna 2004. (Hina) - Sutrašnji blagdan Male Gospe na makarskom primorju obilježen je danas velikim hodočašćem vjernika u svetištu Majke Božje u Vepricu kod Makarske.

Koncelebriranu biskupsku misu pred više tisuća vjernika s područja od Splita do Dubrovnika, otoka i Zabiokovlja, a u nazočnosti biskupa u miru Ante Jurića i splitsko makarskog nadbiskupa Marina Barišića te brojnih svećenika predvodio je biskup koparski Metod Pirih.

U propovijedi je biskup Pirih ukazao na potrebu "kvalitetnijeg i većeg obiteljskog života koji je osnovna čestica društva". "Bez djece nema budućnosti, a socijalno uređenje treba biti sklonije rađanju djece", rekao je biskup.

Nakon misnog slavlja, oko svetiša Vepric održana je procesija vjernika s upaljenim svijećama koju je predvodio msgr. Marin Barišić.

Iz makarskog Centra za obavješćivanje i policije upozoravaju vozače da je zbog hodočašća u Vepricu brzina kretanja vozila na državnoj cesti D 8 od Makarske do mjesta Krvavice u pravcu Splita i obratno danas i sutra ograničena na 30 kilometara na sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙