FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

povjerenstvo će ovaj tjedan početi radom u Waldorfskoj školi

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac osnovao je deveteročlano stručno povjerenstvo koje ćejoš ovaj tjedan početi ispitivati tvrdnje nekih roditelja da se uWaldorfskoj školi Zagreb provodi nasilje nad djecom i ne ostvarujenastavni plan i program.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac osnovao je deveteročlano stručno povjerenstvo koje će još ovaj tjedan početi ispitivati tvrdnje nekih roditelja da se u Waldorfskoj školi Zagreb provodi nasilje nad djecom i ne ostvaruje nastavni plan i program.

Čeka se da ministar potpiše odluku o imenovanju tog povjerenstva jer ga danas nema u Zagrebu, a čim ju potpiše, povjerenstvo će početi s radom, rekao je danas pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Nenad Marković.

Povjerenstvo ima devet članova, u njemu su stručnjaci fakulteta iz područja odgoja - pedagozi, defektolog, predstavnici Zavoda za školstvo, Ureda pravobraniteljice za djecu, Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba i predstavnici dviju nevladinih udruga.

Zadaća je povjerenstva provesti analizu nastavnog plana i programa škole te ispitati istinitost navoda o nasilju nad djecom.

Marković je rekao kako su optužbe roditelja na rad Waldorfske škole u Ministarstvo počele stizati ovoga tjedna, ali da je i ranije bilo nekakvih sramežljivih, skrivenih pokušaja koji su završavali na šturim informacijama, jer se roditelji vjerojatno nisu žurili biti konkretniji.

Na sastanku s predstavnicima Ministarstva jučer je bilo šestero roditelja učenika Waldorfske škole, a njih dvoje bili su nastavnici u toj školi.

(Hina) xbma ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙