FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEDIJI: RODITELJI SE ŽALE NA NASILJE U WALDORFSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U ZAGREBU

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta pokrenulo je istragu u Waldorfskoj osnovnoj školi u Zagrebu,nakon što su se roditelji čija djeca pohađaju tu školu požalila nanasilje, zlostavljanje i slabe učinke škole, izvijestili su hrvatskimediji.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pokrenulo je istragu u Waldorfskoj osnovnoj školi u Zagrebu, nakon što su se roditelji čija djeca pohađaju tu školu požalila na nasilje, zlostavljanje i slabe učinke škole, izvijestili su hrvatski mediji.

Kako pišu sutrašnji Vjesnik i Večernji list, roditelji su se žalili da se nastavni plan i program u školi ne provodi te da, primjerice, djeca ne nauče čitati i pisati do drugog ili trećeg razreda, te da je bilo i fizičkih zlostavljanja djece. Naime, u nekim roditeljskim prijavama spominje se pljuskanje, zaključavanje u WC ili ostavljanje djeteta da za kaznu stoji i gleda u zid.

Vjesnik također navodi kako su u utorak predstavnici Istražnog povjerenstva Ministarstva posjetili Waldorfsku osnovnu školu i razgovarali s ravnateljicom Ivančicom Puškarić. U Povjerenstvu su bili tri znanstvenika, dva predstavnika Zavoda za školstvo, predstavnici nevladinih udruga, poliklinike za decu, dječje pravobraniteljice i Vijeća za djecu.

Ravnateljica Puškarić demantirala je navode roditelja te je izjavila da je riječ o zlonamjernim optužbama, prenosi Vjesnik.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Nenad Marković izjavio je večeras na Hrvatskoj televiziji (HTV) da "ako se dokaže da je došlo do primjene nasilnih metoda u takvoj alternativnoj školi, tada će se o tome upoznati javnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙