FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Premudi upisan jedan prvašić

ZADAR, 1. rujna 2004. (Hina) - U Premudi, na istoimenu otoku, ove jegodine upisan jedan prvašić pa tamošnja škola nakon 1991., kad jezatvorena zbog manjka učenika, opet počinje raditi.
ZADAR, 1. rujna 2004. (Hina) - U Premudi, na istoimenu otoku, ove je godine upisan jedan prvašić pa tamošnja škola nakon 1991., kad je zatvorena zbog manjka učenika, opet počinje raditi.

Grad Zadar financirat će troškove stanovanja učitelja koji će raditi s učenikom najprije u privatnoj kući u kojoj će učitelj i sam biti smješten dok mjerodavno Ministarstvo ne obnovi dio školske zgrade za izvedbu nastave za jednog učenika.

Svake se godine u prvi razred osnovnih škola u Zadarskoj županiji upisuje između 1900 i 2000 učenika, a danas, prvog dana u školu je pošlo 1974 djece, a najviše ih je, 844, u Zadru.

Po riječima voditelja Odsjeka za školstvo u Uredu državne uprave u Zadru Miljenka Marinovića, taj broj se ustalio u zadnjih desetak godina.

Škola u Premudi djeluje u sastavu Osnovne škole "Zadarskih otoka" koja obuhvaća Iž, Silbu, Ist, Olib i Premudu, a trenutačno je pohađaju 22 učenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙