FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREB DOBIVA PRVU NJEMAČKU ŠKOLU

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - U srijedu će u Zagrebu prvi puta nakonDrugog svjetskog rata ponovno biti otvorena njemačka škola, bilježiFrankfurter Allgemeine Zeitung.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - U srijedu će u Zagrebu prvi puta nakon Drugog svjetskog rata ponovno biti otvorena njemačka škola, bilježi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Više od 20 djece prijavljeno je dosad za njemački dječji vrtić i za prvi razred njemačke osnovne škole, koja će biti smještena u jednoj vili u zagrebačkoj četvrti Pantovčak, objavljuje frankfurtski list.

Međunarodna njemačka škola koncipirana je kao "škola susreta", što znači da će stavljati poseban naglasak na promicanje susreta učenika kojima je materinji jezik njemački odnosno hrvatski, tumači FAZ.

Škola će slijediti njemački nastavni plan i bit će otvorena za svu djecu bez obzira na njihovo državljanstvo, ističe FAZ, dodajući da je nositelj projekta privatna škola, koja je osnovana u ožujku ove godine u Zagrebu i ima potporu njemačkog veleposlanstva.

Ravnatelj njemačke škole Thomas Debelić očekuje porast zanimanja za školovanje po njemačkom nastavnom programu budući da po njegovim riječima brojne hrvatske obitelji žele održati bliske veze s Njemačkom i Austrijom, prenosi frankfurtski list.

Riječ je o trećoj privatnoj međunarodnoj školi u glavnom gradu Hrvatske - nakon francuske i američke - a u pripremi je i stvaranje pravne osnove za njezin rad putem posebnog sporazuma Berlina i Zagreba, najavljuje FAZ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙