FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJEN RAST CIJENA NA EUROPSKIM BURZAMA

LONDON, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama idanas je nastavljen rast cijena dionica, potpomognut umjerenimcijenama nafte te dobrim korporativnim vijestima.
LONDON, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama i danas je nastavljen rast cijena dionica, potpomognut umjerenim cijenama nafte te dobrim korporativnim vijestima.

Do podneva je londonski Ftse indeks ojačao 0,25 posto, na 4.465 bodova. Frankfurtski DAX istodobno je izgubio 0,2 posto na vrijednosti, te iznosi 3.824 boda.

"Cijene dionica trebale bi nastaviti rasti, budući su poslovni rezultati korporacija uglavnom premašili očekivanja", izjavio je Alain Bokobza, strateg pri SG Securitiesu. Visoke cijene nafte i geopolitički faktori proteklih su nekoliko tjedana pritiskali tržišta, dodao je.

Najveći europski proizvođač lijekova GlaxoSmithKline izvijestio je kako je nagodbom riješio tužbu na američkom sudu u vezi svog ključnog lijeka za depresiju Paxila, što mu je podiglo cijenu dionica za 0,4 posto.

Ulagačka zvijezda danas je belgijska telekom kompanija Belgacom, koja razmatra otkup svojih dionica od dioničara. To je povisilo cijene njezinih dionica za 2,6 posto. Ta je kompanija iznenadila analitičare i ostvarenom operativnom zaradom u prvoj polovini godine, te je sličnu izvedbu najavila i u ostatku godine.

Inače, trgovci očekuje da promet na burzama i dalje ostane slab, budući je u ponedjeljak u Britaniji nacionalni praznik, a na rasporedu nema niti značajnijih vijesti iz korporacija.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je porastao 0,7 posto, na 11.209 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙