FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega - HSP pokreće peticiju za izmjenu Zakona o sigurnosti prometa

POŽEGA, 2. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska stranka prava idućega tjednapočet će organizirati potpisivanje peticije za izmjenu Zakona osigurnosti prometa i očekuje da će prikupiti pola milijuna potpisanakon čega bi prijedlog izmjena toga zakona uputili Hrvatskom saboru,rekao je danas u Požegi na konferenciji za novinare predsjednik HSP-aAnto Đapić.
POŽEGA, 2. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska stranka prava idućega tjedna počet će organizirati potpisivanje peticije za izmjenu Zakona o sigurnosti prometa i očekuje da će prikupiti pola milijuna potpisa nakon čega bi prijedlog izmjena toga zakona uputili Hrvatskom saboru, rekao je danas u Požegi na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Želimo vratiti staru odredbu o dopuštenoj količini alkohola u krvi vozača do 0,5 promila, dodao je Đapić, napomenuvši da njegova stranka podupire ostale odredbe tog zakona - od rigoroznih kazni zbog pojasa do onih za brzu vožnju. Po njemu, iako su svjesni koliko je alkohol poguban za sigurnost prometa, odredba o 0,0 promila alkohola u krvi restriktivna je i bez argumenata, a nanosi i veliku štetu cjelokupnom gospodarstvu.

Uoči izvanrednih lokalnih izbora za požeško Gradsko vijeće, a koji će se održati u nedjelju, 5. rujna, Đapić se osvrnuo i na eventualnu koaliciju HSP-a s drugim strankama. "Prijevremeni, izvanredni izbori u Požegi utoliko su važni jer su prije redovnih lokalnih izbora određeni test, ne samo za Požegu, već i za cijelu Slavoniju i Baranju. Mi se nadamo dobrim rezultatima na izborima. Spremni smo razgovarati i sa SDP-om i s HDZ-om oko formiranja vlasti u Požegi. Ja nisam za isključivost, posebice ne na lokalnoj razini", izjavio je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙