FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-OVE AGENCIJE: SITUACIJA U DARFURU SVE GORA

ŽENEVA, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Uvjeti života za 1,2milijuna izbjeglih u Darfuru sve su gori zbog nasilja koje ne prestajei širenja bolesti, a situaciju dodatno otežavaju jake kiše kojeometaju dostavu humanitarne pomoći, upozoravaju u utorak UN-oveagencije.
ŽENEVA, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Uvjeti života za 1,2 milijuna izbjeglih u Darfuru sve su gori zbog nasilja koje ne prestaje i širenja bolesti, a situaciju dodatno otežavaju jake kiše koje ometaju dostavu humanitarne pomoći, upozoravaju u utorak UN-ove agencije.

Upozorenje je objavljeno dan nakon isteka roka do kojeg je Sudan, pod prijetnjom sankcija, trebao dokazati da može zaštiti stanovnike te zapadne pokrajine.

"Humanitarna situacija u Darfuru nastavlja se pogoršavati zbog nasilja i jakih kiša koje često ometaju dostavu međunarodne pomoći", rekao je Simon Pluess, glasnogovornik UN-ova Svjetskog programa za hranu (WFP).

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u utorak da se u Darfuru u posljednjih mjesec dana gotovo udvostručio broj slučajeva hepatitisa zbog zagađene vode i loših sanitarnih uvjeta. Od kraja svibnja je tako zabilježeno 2.432 slučaja bolesti, a 41 osoba je preminula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙