FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 27. KOLOVOZA

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 27. kolovoza.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 27. kolovoza.

HVAR - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u posjet jordanskog premijera Faisala al-Fayeza koji boravi u višednevnom posjetu Republici Hrvatskoj. Izjava za medije predviđena je za 11:55 sati u atriju hotela Palace.

GROZNI - Izaslanstvo Vijeća Europe doputovat će u posjet Čečeniji (do 30. kolovoza).

ABUJA - Nastavljaju se mirovni pregovori u Abuji, glavnom gradu Nigerije, između predstavnika pobunjenika u Darfuru i izaslanika sudanske vlade. Pobunjenici su odbacili u četvrtak pozive da se razoružaju ili povuku prije nego se dogovori i provede političko rješenje krize.

Na mirovnim pregovorima koji se održavaju u nigerijskom glavnom gradu sudanska je vlada pristala na povećanje mirovnih snaga Afričke unije (AU) u Darfuru kako bi se pobunjenici brže povukli, a sudanske oružane snage razoružale arapske milicije.

Sudan je pristao na slanje gotovo 300 vojnika AU-a u Darfur koji će štititi više od 100 promatrača krhkog prekida vatre dogovorenog u travnju. Pobunjenici su, međutim, objavili da će se razoružati tek nakon što se dogovori i provede političko rješenje krize, koje će uključivati preraspodjelu ovlasti i bogatstva zemlje.

BEJRUT - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer započinje turneju po Bliskom istoku tijekom koje će posjetiti Libanon, Siriju, Jordan, Izrael, palestinske teritorije i Egipat (do 31. kolovoza).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Hainski

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙