FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEZAVISNI SINDIKAT ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA TRAŽI BESPLATNE UDŽBENIKE ZA SVE UČENIKE

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih usrednjim školama Hrvatske zatražio je danas od Hrvatskog saboradonošenje zakona o školstvu, po kojem bi se učenicima u svimdijelovima Hrvatske u obveznom obrazovanju osigurali udžbenici otrošku proračuna.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zatražio je danas od Hrvatskog sabora donošenje zakona o školstvu, po kojem bi se učenicima u svim dijelovima Hrvatske u obveznom obrazovanju osigurali udžbenici o trošku proračuna.

"Teško se suočavati s činjenicom da postoje dvije vrste učenika u obveznom obrazovanju - i to onih kojima udžbenike kupuje lokalna zajednica i onih kojima to moraju učiniti njihovi roditelji. Da apsurd bude veći, udžbenike od zajednice ne dobivaju djeca iz siromašnih dijelova Hrvatske", navodi Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u priopćenju.

Taj sindikat tvrdi i kako "hrvatski školski sustav definitivno stagnira, da nema jasnu perspektivu razvoja. I što je najvažnije, ne postoji politička volja, a ni politička odluka da se sa jednodnevnih slogana - o zemlji znanja, o razvoju kroz obrazovanje i znanost, o ulaganju u najsigurniju budućnost, u mladost - prijeđe na realizaciju, i da se kroz jasno definiranje proračuna u odnosu na obrazovanje i znanost utvrdi kojim putem ide ili namjerava ići ova zemlja", stoji u priopćenju Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, koji je potpisao predsjednik Andrija Puljević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙