FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BJELOVAR: OVE JESENI POČINJE GRADNJA ZGRADE ZA ČETIRI SREDNJE ŠKOLE

BJELOVAR, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Ove će jeseni u Bjelovaru početigradnja zgrade za četiri srednje škole vrijedna 72 milijuna kuna, štoje najveće ulaganje u školstvo u Hrvatskoj, istaknuto je na današnjemsusretu državnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športaŽelimira Janjića, gradonačelnice Bjelovara Đurđe Adlešić ibjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa.
BJELOVAR, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Ove će jeseni u Bjelovaru početi gradnja zgrade za četiri srednje škole vrijedna 72 milijuna kuna, što je najveće ulaganje u školstvo u Hrvatskoj, istaknuto je na današnjem susretu državnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Želimira Janjića, gradonačelnice Bjelovara Đurđe Adlešić i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa.

Početak gradnje bio je odgođen zbog žalbe križevačkog "Radnika" na međunarodni natječaj za izbor izvođača radova pa je natječaj bio poništen. Gradnja zgrade za četiri srednje škole u kojoj će se školovati dvije tisuće učenika je nužnost jer se sada radi u neprimjerenim uvjetima, a u posljednjih 40 godina u Bjelovaru nije izgrađena niti jedna srednjoškolska zgrada.

Kako je istaknuo Janjić, sve prepreke koje su bile pred projektom su uklonjene. Dodao je da je dogovoren sadržaj sporazuma po kojem će u financiranju projekta sudjelovati Grad s 5 posto, Županija s 10 posto, a ostalo će dati Ministarstvo znanosti.

Gradonačelnica Adlešić naglasila je da je grad do sada uložio 7,2 milijuna kuna za dokumentaciju što je već 10 posto te će još financirati 5 posto.

Sporazum mora potvrditi Vlada kako bi Ministarstvo financija odobrilo 2 milijuna kuna predviđenih za početak radova u ovoj godini.

Izvodit će ih križevački "Radnik" a učenici bi u novoj školi nastavu trebali početi pohađati u školskoj godini 2007./2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙