FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SASTANAK VLADINE KOMISIJE ZA odnose s VJERSKim zajednicama I ISLAMSKE ZAJEDNICE

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Na današnjem sastanku Komisije zaodnose s vjerskim zajednicama hrvatske Vlade i Islamske zajednice uHrvatskoj obje su strane izrazile pozitivno mišljenje o unaprjeđenjuodnosa između države i Islamske zajednice.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Na današnjem sastanku Komisije za odnose s vjerskim zajednicama hrvatske Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj obje su strane izrazile pozitivno mišljenje o unaprjeđenju odnosa između države i Islamske zajednice.

Uvodno su govorili predsjednika Komisije za odnose s vjerskim zajednicama ministra Bože Biškupića i predsjednika Mešihata Islamske zajednice Ševka ef. Omerbašića, koji je izrazio zadovoljstvo dvogodišnjom primjenom Ugovora o pravnom položaju vjerskih zajednica.

Kako je priopćio tajnik vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama Franjo Dubrović razgovaralo se i o dušobrižništvu u vojsci i policiji, te vjeronauku u osnovnim i srednjim školama.

Omerbašić je vladinu komisiju izvijestio o obnovi triju srušenih objekta u Vinkovcima, Dubrovniku i Slavonskom Brodu te o kupnji građevinskog zemljišta u Osijeku.

Za daljnje unaprjeđenje odnosa i rješavanje konkretnih zahtjeva i problema, kako je priopćeno, zadužena su radna tijela te je dogovoreno da će se komisije sastajati prema potrebi.

Uz članove komisije, sastanku su bili nazočni i ministar obrane Berislav Rončević, ministar financija Ivan Šuker te supredsjedatelji mješovitih povjerenstava i komisija.

Iz Mešihata Islamske zajednice na sastanku su bili i Mirsad Srebreniković, Aziz ef. Hasanović i Osman Muftić.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙