FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALITALIJI POTREBNE DODATNE DVIJE MILIJARDE EURA

RIM, 3. rujna 2004. (Hina) - Direktori Alitalije namjeravaju dioničareidući tjedan izvijestiti o povećanju kapitala kojim žele prikupiti čakdo dvije milijarde eura kako bi spasili posrnulu talijanskuzrakoplovnu kompaniju od propasti, objavio je financijski dnevni listFinancial Times (FT).
RIM, 3. rujna 2004. (Hina) - Direktori Alitalije namjeravaju dioničare idući tjedan izvijestiti o povećanju kapitala kojim žele prikupiti čak do dvije milijarde eura kako bi spasili posrnulu talijansku zrakoplovnu kompaniju od propasti, objavio je financijski dnevni list Financial Times (FT).

U tvrtkinom izvješću na koje se poziva FT navodi se da će zajam za premošćivanje u visini 400 milijuna eura, koji je nedavno odobrila Europska komisija i za koji je jamstvo dala talijanska vlada, omogućiti Alitaliji dostatna sredstva samo za nastavak poslovanja do ožujka 2005.

Tvrtka još nije povukla ta sredstva i kaže da to neće učiniti ako sindikati radnika koji zastupaju Alitalijine zaposlenike ne potpišu nove ugovore o radu do 15. rujna i ne prihvate sveobuhvatan plan spašavanja tvrtke.

U zrakoplovnoj kompaniji kažu da bez zajma imaju dovoljno gotovine samo da isplate plaće do kraja ovoga mjeseca. Važni elementi plana spašavanja, poput buduće vlasničke strukture kompanije i broja otkaza koje predlaže uprava, još nisu objavljeni u javnosti, izazivajući pritužbe sindikata koji kažu da su dovedeni pred gotov čin. No, uprava tvrtka je najavila da će cjelovitije pojedinosti plana omogućiti sindikatima u ponedjeljak, a dioničarima u srijedu.

Povećanjem kapitala planira se prikupiti do 1,2 milijarde eura za buduća ulaganja i 700 milijuna eura za pokrivanje obveza po konvertibilnim obveznicama koje dospijevaju 2007. Nadalje, hitni zajam vrijedan 400 milijuna eura mora biti vraćen u roku od godinu dana.

Alitalia je lani poslovala s gubitkom od oko 520 milijuna eura, a kaže da približno isti iznos gubitka očekuje i ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙