FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: PONOVNO AKTIVIRAN POŽAR NA NAFTOVODU KIRKUK-CEYHAN

KIRKUK, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nepoznate osobe u ponedjeljak suponovno aktivirale požar koji je izbio u četvrtak na namjernooštećenom naftovodu koji povezuje Kirkuk s Turskom, izjavio je uutorak dužnosnik iračke Naftne tvrtke Sjever (NOC) Ahmad Ali.
KIRKUK, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nepoznate osobe u ponedjeljak su ponovno aktivirale požar koji je izbio u četvrtak na namjerno oštećenom naftovodu koji povezuje Kirkuk s Turskom, izjavio je u utorak dužnosnik iračke Naftne tvrtke Sjever (NOC) Ahmad Ali.

"Nedugo nakon što smo u nedjelju u ponoć uspjeli lokalizirati požar, zbog kojega je prekinut izvoz nafte sa sjevera zemlje, nepoznate osobe ponovno su ga aktivirale ujutro u 9.30", rekao je Ali, dodavši kako će sada opet biti potrebna 24 sata da se požar ugasi.

Šef snaga sigurnosti naftovoda NOC-a Ahmed Hasan Ghafif u subotu je za France presse rekao kako bi radovi na popravcima naftovoda trebali trajati oko sedam dana. "Lokalni naftovodi funcioniraju normalno, no onaj koji nam služi za izvoz sirove nafte prema Turskoj još uvijek je zbog oštećenja izvan upotrebe", kazao je.

U četvrtak je na strateški važnom naftovodu kojim se nafta transportira u tursku luku Ceyhan eksplodirala bomba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙