FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: NOVE SABOTAŽE NA NAFTOVODIMA, IZVOZ NAFTE PADA

BAGDAD, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Na dva naftovoda kojipovezuju naftna polja u Rumaili i spremišta za izvoz nafte u južnomIraku u petak su ponovno izvedene sabotaže, rekao je jedan iračkinaftni dužnosnik.
BAGDAD, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Na dva naftovoda koji povezuju naftna polja u Rumaili i spremišta za izvoz nafte u južnom Iraku u petak su ponovno izvedene sabotaže, rekao je jedan irački naftni dužnosnik.

Izvoz nafte iz južnih terminala u Basri i Khor al-Amayi u stalnom je padu i sad je na razini od oko 1,5 milijuna barela na dan. U četvrtak je količina bila 1,6 milijuna, a početkom tjedna dva milijuna barela na dan.

Budući da su u četvrtak izvršene sabotaže na osam naftovoda koji spajaju južna naftna polja s crpnom postajom u Basri, još nije jasno je li smanjenje izvoza uzrokovano sabotažama ili normalnom fluktuacijom razina protoka. Reutersova televizija pokazala je u petak da naftovodi od južne Rumaile do crpne stanice Zubair jedan kod Basre, napadnuti u četvrtak, još uvijek gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙