FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: ZAUSTAVLJEN IZVOZ NAFTE S JUGA: AL SADR PONOVNO U ALIJINOJ DŽAMIJI

BAGDAD, 30. kolovoza 2004. (Hina/AP) - Izvoz iračke nafte s juga zemljepotpuno je obustavljen zbog niza sabotaža na naftovodima u tompodručju, priopćili su dužnosnici u ponedjeljak, a istodobno jeobjavljena vijest da je šijitski pobunjenik Moqtada al Sadr ponovnoboravio u Alijinoj džamiji u Najafu - ali ovaj put samo kaoposjetitelj.
BAGDAD, 30. kolovoza 2004. (Hina/AP) - Izvoz iračke nafte s juga zemlje potpuno je obustavljen zbog niza sabotaža na naftovodima u tom području, priopćili su dužnosnici u ponedjeljak, a istodobno je objavljena vijest da je šijitski pobunjenik Moqtada al Sadr ponovno boravio u Alijinoj džamiji u Najafu - ali ovaj put samo kao posjetitelj.

Protok nafte iz naftovoda na jugu zemlje, kojima prolazi 90 posto iračke nafte namjenjene izvozu, potpuno je obustavljen u nedjelju navečer, objavili su dužnosnici kompanije South Oil. Razlog su učestale sabotaže i napadi na naftovode koje poduzimaju irački gerilci kako bi potkopali iračku prijelaznu vladu.

Premijer Iyad Allawi osudio je napade i naglasio da štete običnom iračkom narodu. "To nam uzrokuje goleme gubitke u prihodima koji bi se mogli iskoristiti za obnovu zemlje i ekonomije", rekao je premijer u razgovoru za CNN.

Moqtada al Sadr, vođa šijitskih pobunjenika, u ponedjeljak je posjetio Alijinu džamiju u Najafu, prvi put otkako je u petak sa svojim gerilcima iz milicije Mahdi napustio to zdanje. Dozvolu za posjet zatražio je i dobio od vrhovnog šijitskog svećenika u Iraku ajatolaha Alija Sistanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙