FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ GORI NAFTOVOD NA SJEVERU IRAKA

BAGDAD, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Irak se u petak muči oko dosadnajtežega napada na mrežu naftovoda na sjeveru zemlje, a izvoz najužnim terminalima koji se oporavljaju od sabotaže dosegnuo jeposlijeratni maksimum, službeno je priopćeno.
BAGDAD, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Irak se u petak muči oko dosad najtežega napada na mrežu naftovoda na sjeveru zemlje, a izvoz na južnim terminalima koji se oporavljaju od sabotaže dosegnuo je poslijeratni maksimum, službeno je priopćeno.

Na sjevernom naftovodu koji je napadnut u četvrtak u području Riada, sedamdesetak kilometara jugozapadno od naftnoga središta Kirkuka, vatra još gori.

"Ovo je dosad najteži napad na sjeverni naftovod. Vatra bi mogla biti ugašena za dva dana uspijemo li podignuti pješčane zidove kojom ćemo izolirati plamen", rekao je Ahmed al-Ubaidi, predstavnik osiguranja naftne tvrtke.

Vatrogasci su se povukli jer kažu da se sad ništa ne može učiniti, a očevici kažu da je cesta od Kirkuka do Baijija još zatvorena.

Vjerojatno je da će ovaj napad uzdrmati povjerenje u sposobnost vlade koja uživa američku podršku da održi isporuku nafte i zaštiti infrastrukturu u trenucima kad visoka cijena nafte donosi veliku dobit drugim arapskim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙