FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati
ZAGREB, 6. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

SPLIT - Požar koji je sinoć buknuo u Kaštel Štafiliću raširio se u dužini od nešto više od 2 kilometra, odnosno, od Resnika, istočno od Zračne luke, do Štafilića, te se i dalje, zahvaljujući jakom vjetru, širi, doznaje se od dežurnog u Državnom vatrogasnom operativnom centru u Divuljama. Na terenu je nekoliko stotina vatrogasaca sa šireg splitskog i kaštelanskog područja, pripadnici DVD-ova te interventnih postrojba, odnosno, sve raspoložive snage, a u pomoć im stalno stižu nove. Čeka se da vjetar olakša kako bi se moglo krenuti u jaču borbu s vatrom. Zračne snage ne mogu uzletjetii prije jutra, no, dogovoreno je da kanaderi prema Kaštelima uzlete već u svitanje.

ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader jučer je na zamolbu hrvatskih novinara, komentirajući medijske reakcije u Austriji na Vladinu odluku o otkupu zemljišta na Bleiburgu oko spomenika bleiburškim žrtvama, izjavio da se po onome što je pročitao očito radi o nesporazumu. "Austrijski mediji nisu dobro razumjeli Vladinu odluku", rekao je Sanader novinarima na skupu "Ljeto na Jarunu s HDZ-om". Podsjetio je da je Vlada Klubu povratnika dodijelila novac za otkup zemljišta u Bleiburgu koje će se urediti uz sadašnje, a spomen-ploča postaviti na vidljivije mjesto.

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je jučer okupljenima na skupu "Ljeto na Jarunu s HDZ-om" kako poručuje onima koji brinu što će HDZ napraviti na predsjedničkim i lokalnim izborima da je HDZ uvijek znao pravi odgovor i da će ga hrvatska javnost čuti kada za to dođe vrijeme. Vrlo skoro će HDZ reći kako će se ponašati i tko će biti njegov kandidat na predsjedničkim izborima, najavio je Sanader.

LUDBREG - Apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano, predvodio je jučer svečano euharistijsko slavlje pred više tisuća vjernika u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Lozano je pozvao vjernike da "prodube i učvrste svoju vjeru iskustvom u Božjoj blizini". Euharistijsko slavlje održano je u zavjetnoj kapelici Hrvatskog sabora. Obraćajući se nunciju i nazočnom mnoštvu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je istaknuo kako je još 1940. godine gradnju kapele pokrenuo zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. Zahvaljujući uzvanicima i vjerničkom mnoštvu varaždinski biskup Marko Culej je pozvao Hrvatski sabor da ukine zakon koji omogućuje ubojstva nerođene djece.

POŽEGA - Po prvim neslužbenim rezultatima na jučer održanim izvanrednim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Požege pobijedio je SDP, osvojivši 44, 86 posto glasova, a HDZ je dobio 29,21 posto glasova, doznaje se u Izbornom povjerenstvu. Na izbore je izašlo 11.019 ili 44,54 posto birača. Po sadašnjim podacima u budućem požeškom Gradskom vijeću bit će samo vijećnici SDP-a i HDZ-a. SDP će imati 12, a HDZ sedam vijećnika.

PRIMORSKI DOLAC - Na jučerašnjim prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Primorskog Dolca u Kaštelanskoj Zagori najviše je glasova birača osvojila Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), 183, čime joj je pripalo 11 od ukupno 13 vijećničkih mandata, doznaje se u Izbornom povjerenstvu. Hrvatska seljačka stranka (HSS) je s 38 glasova osvojila dva mandata.

Na izbore je izišlo 35 posto birača.

DUBROVNIK - Sinoćnjim koncertom u Kneževom dvoru u Dubrovniku je počeo Drugi festival komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" na kojem nastupaju poznata svjetska imena klasične glazbe. Na večerašnjem prvom koncertu izvedene su skladbe Johanna Sebastiana Bacha, Josepha Haydna i Johanna Christiana Bacha. Program je otvoren 2. koncertom za violinu i orkestar J. S. Bacha, a izveli su ga Julian Rachlin i Komorni orkestar Bavarskoga radija. Uslijedio je Koncert za čelo i orkestar J. Haydna koji je uz isti orkestar izveo Mischa Maisky te Simfonija br. 46 u h-duru istog skladatelja. Koncert je zatvorila Simfonija Concertante J.C. Bacha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙