FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

KLIS - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je posjetio tvrtku SMS u Klisu, koja se bavi prehrambenom proizvodnjom, gdje je - odgovarajući na novinarski upit - kazao kako "nitko ne može dokazati da Mile Budak nije bio u kvislinškoj vladi NDH, koja je donijela rasne zakone po kojima je 1000 ljudi ubijeno". "Točno", kazao je Mesić, "to suđenje nije imalo standarde koje mi danas imamo, ali to se više ne može rješavati. Nikakvo novo suđenje ne može osporiti one najbitnije činjenice, a to je da je Mile Budak bio u takvoj vladi zbog čijih zakona su nastajale Nove Gradiške, Jasenovci i brojni drugi logori u kojima su ubijani nevini ljudi", kazao je predsjednik Mesić.

ZAGREB - Zračna luka Ploče službeno je zatvorena za sav promet početkom ovoga tjedna i "vraćena" na korištenje za skladišne potrebe svom vlasniku Luci Ploče, jer je tvrtki koja je upravljala tom zračnom lukom, Zračnom pristaništu Ploče nedostajalo sredstava za novu projektnu dokumentaciju potrebnu za ishodovanje lokacijske i građevinske dozvole, izjavio je u telefonskom razgovoru direktor Zdenko Jelavić. Iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka su jučer pismeno pojasnili da to Ministarstvo nije produljilo privremeno niti izdalo trajno rješenje za rad budući, kako navode, nisu bili ispunjeni svi propisani uvjeti kako predviđa Zakon o zračnom prometu.

ZAGREB - Dvojica hrvatskih časnika, satnik Ivica Lovrić i natporučnik Vladimir Matoković otputovali u svojstvu vojnih promatrača u mirovnu misiju UN-a u Indiju i Pakistan. U toj misiji Hrvatska s vojnim promatračima sudjeluje šest godina, a dvojica časnika u njoj će biti godinu dana. Misija je sastavljena od 45 vojnih promatrača iz Belgije, Čilea, Danske, Finske, Hrvatske, Italije, Republike Koreje, Švedske i Urugvaja. Zadaća joj je strogo nadgledanje crte razgraničenja i izvješćivanje glavnog tajnika UN-a o njezinoj povredi.

VINKOVCI - U Vinkovcima je danas počeo 9. seminar folklora panonske zone, a u njegovu radu sudjeluje 75 polaznika. Oni će izučavati plesove, pjesme, dječje igre i sviranje glazbala. Također će obrađivati etnološku i etnomuzikološku baštinu Slavonije, Baranje, Posavine, Turopolja, Moslavine, Bilogore, Podravine, bosanske Posavine, Bačke i Hrvata u Mađarskoj.

ZAGREB - Požar na području Medak - Ribnik, na površini od oko 100 hektara u miniranom području, lokaliziran je noćas oko tri sata, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje. Izgorjelo je nisko raslinje, suha trava i dio borove šume.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙