FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPATSKI LIST TVRDI DA SE AL ZARQAWI S 2000 ARAPSKIH BORACA NALAZI U FALLUJI

BAGDAD/KAIRO, 5. rujna 2004. (Hina/dpa) - U Falluji, jednom od glavnihuporišta pobunjeničkog otpora u Iraku, nalazi se prema izjavama jednogmilitantnog islamističkog gerilca više od dvije tisuće arapskih boracaod kojih je veći dio pod izravnim zapovjedništvom traženog jordanskogterorista Abu Musaba Al Zarqawija.
BAGDAD/KAIRO, 5. rujna 2004. (Hina/dpa) - U Falluji, jednom od glavnih uporišta pobunjeničkog otpora u Iraku, nalazi se prema izjavama jednog militantnog islamističkog gerilca više od dvije tisuće arapskih boraca od kojih je veći dio pod izravnim zapovjedništvom traženog jordanskog terorista Abu Musaba Al Zarqawija.

Arapski list "Al Hayat" objavio je u nedjelju razgovor s jednim poznatim arapskim islamistom koji već godinama održava kontakte s uredništvom lica. Neimenovani islamist razgovarao je s redakcijom egipatskog dnevnika iz same Falluje i potvrdio da se Al Zarqawi nalazi u tom gradu.

"Trenutno je njegova riječ teža i važnija od riječi bilo kojeg drugog borca ovdje", prenosi list riječi islamističkog gerilca. "I sam sam ovdje već duže vrijeme. Stanje u Falluji je dobro, grad je potpuno oslobođen", rekao je taj borac arapskim novinama.

O američkom zračnom napadu prošlog četvrtka informant Al Hayata je rekao da je američka vojska bombardirala mjesto na kojem su "božji ratnici" zatvorili sumnjive Iračane koji su nakon saslušanja trebali biti pušteni na slobodu sljedećeg dana. Među poginulim je, prema tom izvoru, bio navodno samo jedan islamistički gerilac. Arapski mediji su, pozivajući se na medicinske izvore, izvijestili da je u napadu ubijeno 18 Iračana. AMerička je vojska izjavila da je američki borbeni zrakoplov napao dvije kuće raketama i uništio ih. Navodno je bila riječ o dvjema "sigurnim kućama" terorističke skupine Al Zarqawija koju su oni koristili za tajne sastanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙