FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKA NACIONALNA KONFERENCIJA OČEKUJE PISMO MOQTADE AL SADRA

BAGDAD, 23. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Izaslanstvo Iračke nacionalnekonferencije, koje se prošli tjedan pokušalo sastati s radikalnimklerikom Maqtadom al Sadrom, očekuje njegovo pismeno obećanje orazoružanju njegovih postrojbi i povlačenje iz džamije imama Alije.
BAGDAD, 23. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Izaslanstvo Iračke nacionalne konferencije, koje se prošli tjedan pokušalo sastati s radikalnim klerikom Maqtadom al Sadrom, očekuje njegovo pismeno obećanje o razoružanju njegovih postrojbi i povlačenje iz džamije imama Alije.

"Uputili smo mu poziv prošli tjedan tražeći pismeno obećanje s njegovim potpisom i izjašnjavanje o tri točke Iračke nacionalne konferencije - povlačenju iz džamije imama Alije, razoružanju njegovih paravojnih postrojbi i transformaciji postrojbi u političku stranku", kazao je šeik Mohammad Mohammad Ali.

"Očekujemo njegovo odgovor i kada ga primimo ponovno ćemo otići u Najaf", dodao je Ali.

Šef izaslanstva Hussein al Sadr je, u razgovoru objavljenom u ponedjeljak u iračkom dnevniku "al Fourat", rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da riješi krizu, ako dobije pismo od Moqtada al Sadra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙