FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOQTADA AL-SADR PRIHVATIO UVJETE AJATOLAHA SISTANIJA

NAJAF, 26. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Radikalni šijitski vođa Moqtadaal-Sadr prihvatio je uvjete koje je postavio ajatolah Ali al-Sistani,rekao je u četvrtak navečer Hamid al-Khaffaf, glasnogovornik najvišegšijitskog dostojanstvenika.
NAJAF, 26. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Radikalni šijitski vođa Moqtada al-Sadr prihvatio je uvjete koje je postavio ajatolah Ali al-Sistani, rekao je u četvrtak navečer Hamid al-Khaffaf, glasnogovornik najvišeg šijitskog dostojanstvenika.

"Moqtada al-Sadr prihvatio je uvjete velikog ajatolaha Alija al-Sistanija", rekao je on novinarima u Najafu.

Ajatolah Sistani, (74), koji se u srijedu vratio u Irak nakon što je u Londonu zbog problema sa srcem proveo tri tjedna, pokrenuo je inicijativu okončanja sukoba američkih snaga i milicije Moqtada al-Sadra, koji u Najafu traju od 5. kolovoza.

Inicijativa određuje "razoružanje Najafa i Kufe i odlazak svih naoružanih osoba iz ta dva grada", rekao je na satelitskoj tv-mreži Al-Arabiya Khaffaf, direktor ajatolahova ureda.

Inicijativa predviđa da "iračka policija preuzme odgovornost za sigurnost i red u Najafu Kufi i prati odlazak američkih snaga iz ta dva grada", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙