FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPREZNO TRGOVANJE NA EUROPSKIM BURZAMA

LONDON, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Pad cijena dionica kemijskekompanije ICI te lošije najave poslovanja iz najvećeg svjetskogproizvođača čipova Intela rezultirali su danas na europskim burzamaopreznom trgovinom.
LONDON, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Pad cijena dionica kemijske kompanije ICI te lošije najave poslovanja iz najvećeg svjetskog proizvođača čipova Intela rezultirali su danas na europskim burzama opreznom trgovinom.

U takvim uvjetima do podneva je londonski Ftse indeks oslabio blagih 0,02 posto, na 4.517 bodova. Frankfurtski DAX istodobno je ojačao 0,08 posto, na 3.833 boda.

Dionica kemijske kompanije ICI bila je među najvećim gubitnicama danas, oslabivši 1,2 posto, nakon što joj je snižen investicijski rejting. Intelova snižena procjena poslovnih rezultata za ovo tromjesečje uslijed slabije potražnje držala je, pak, pod pritiskom tehnološke dionice.

Raspoloženje na tržištu nešto je popravila farmaceutska kompanija AstraZeneca, čije su dionice ojačale 1,6 posto nakon što im je podignut investicijski rejting.

Ulagači pozorno iščekuju najnoviji podatak s američkog tržišta rada o zaposlenosti u kolovozu. "Broj novih radnih mjesta u kolovozu posebno je kritičan za tržišta", stoji u priopćenju stratega Nomure. "Čak i očekivanih 150.000 novih radnih mjesta je malo, potreban je održiv rast njihova broja za 300.000 kako bi se moglo reći da je tržište rada ponovno u dobrom stanju".

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je potonuo za više od jedan posto, na 11.022 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙