FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROŠALJ: SVA DJECA TAOCI U ŠKOLI U BESLANU SU ŽIVA

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Sva djeca koja se nalaze među taocimau školi u Beslanu od srijedu živa su, rekao je u petak pedijatarLeonid Rošalj na sastanku s rođacima otetih, a prenosi Interfax.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Sva djeca koja se nalaze među taocima u školi u Beslanu od srijedu živa su, rekao je u petak pedijatar Leonid Rošalj na sastanku s rođacima otetih, a prenosi Interfax.

"Nažalost, među odraslim taocima ima mrtvih i trenutačno se vode pregovori s teroristima o oslobođenju djece i preuzimanju tijela ubijenih", rekao je Rošalj kojeg su otmičari tražili kao jednog od pregovarača.

"Prema našim podacima, među taocima je 16 djece predškolskog uzrasta".

Međutim, pitanje je koliko će djeca moći izdržati bez vode i hrane, rekao je Rošalj, a prenosi agencija RIA Novosti.

Kako navodi Itar-Tass, šef operativnog stožera za oslobađanje talaca Valerij Andrejev rekao je da su pregovori s otmičarima nastavljeni u petak ujutro i da im je ponovo predloženo da uzmu hranu i vodu za taoce. "Nažalost, zasad nismo uspjeli riješiti taj problem".

Oslobođeni taoci rekli su novinarima u petak, kako javlja AP, da su se dvije žene teroristkinje raznijele bombom na početku talačke krize u južnoj Rusiji u srijedu i pritom ubile 21 osobu.

Zasad nema službene potvrde tog podatka.

Drugi oslobođeni taoci nisu mogli potvrditi taj incident u kojem su navodno žene aktivirale svoj pojaseve s eksplozivima među muškarcima koje su odvojili od žena i djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙